full screen background image

Autoritățile locale sucevene, alături de familiile îndurerate

 

site lallala

 

Tragedia din București a făcut înconjurul lumii și a lăsat în urmă durere și multe întrebări.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii deschide, luni şi marţi, o Carte de condoleanţe la sediul său din Washington ca urmare a tragediei produse în noaptea de vineri spre sâmbătă în Clubul Colectiv unde 29 de persoane au decedat şi peste 100 sunt rănite, potrivit ultimului bilanţ.

Printr-o decizie de Guvern, în România s-a instituit de sâmbătă, Doliu Național.

Prefectul Sucevei, Constantin Harasim, a declarat la Viva FM că autoritățile locale trebuie să respecte normele legale privind Doliul Național, exprimându-și, totodată, compasiunea și solidaritatea cu familiile victimelor.

„Am trimis circulare, mesaje către toți primarii, către toți șefii de deconcentrate, în ceea ce privește instituirea stării de Doliu.
Manifestările care erau programate, nu vor mai avea loc, așa spune legea. În rest, este la latitudinea tuturor. De exemplu, cei care dețin săli de cinema, să-și reconsidere programele, dacă ceea ce au ei în programe, cadrează sau nu cu această perioadă de Doliu.
Eu, ca Prefect, mi-am exprimat sincere condoleanțe și sunt alături de cei care și-au pierdut oameni dragi. Și, chiar dacă eu sunt Prefect de Suceava, îmi exprim regretele care merg spre familiile lor, spre prietenii lor, spre cei care trec prin aceste momente critice.”

În altă ordine de idei, Prefectul a făcut referire și la măsurile care vor fi luate în această perioadă în ceea ce privește legalitatea desfășurării unor evenimente în județul Suceava precum festivaluri sau concerte:

„Intenționam să facem o Comisie de Comitet de Situații de Urgență pe zona iernii. Vom decala și o vom face mai repede, nu la sfârșitul săptămânii viitoare ci la în primele 3 zile ale sâptămânii, în care să discutăm și conformitatea tuturor activităților gen discoteci, cluburi, festivaluri, concerte. Vom afla dacă respectă legea din toate punctele de vedere.”

comments

comments