full screen background image

Rădăuţenii pot depune cereri pentru ajutoare în alimente de la UE, până pe 4 noiembrie

primaria radauti     Primăria Rădăuți desfășoară și în această toamnă Programul Operațional “Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”.

De ajutoare pt beneficia persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei lunar, familiile și persoanele singure beneficiare de venitul minim garantat acordat în baza Legii nr.416/ 2001, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv șomerii înregistrați la AJOFM care nu beneficiază de indemnizație de șomaj în condițiile Legii 76/2002, cu modificările și completările ulterioare, pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai drepturilor obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, de până la 450 lei lunar, inclusiv, pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari de indemnizația socială pentru pensionari, al căror venit este de până la 450 lei lunar, inclusiv, persoanele beneficiare de indemnizații și sporuri pentru invalizi, veterani și văduve de război conform art. 3 alin (1) lit. f) din HG nr. 799/2014, al căror cuantum cumulat este de până la 450 lunar, inclusiv, cât și persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Cei în drept pot să se înscrie pe listele de beneficiari de la Direcția de Asistență Socială, până la data de 4 noiembrie 2015, în baza unei adeverințe eliberate de ANAF, care să ateste faptul că veniturile totale ale persoanei nu depășesc limita de 450 de lei.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments