full screen background image

România ar putea primi în noiembrie primii 300 de refugiaţi

imig3     România se pregăteşte să primească primii 300 de refugiaţi, repartizaţi de Bruxelles şi preluaţi din centrele de primire din Italia. Anunţul a fost făcut de consilierul prezidenţial pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, care a precizat că imigranţii ar putea ajunge la noi peste o lună.

“Săptămâna trecută deja au fost făcute primele demersuri de către autorităţile române pentru preluarea a 300 de refugiaţi care se află în centrul de primire din Italia. (…) Procedurile durează cel puţin o lună de zile”, a declarat Leonard Orban, consilierul prezidenţial pe Afaceri Europene.Consilierul prezidenţial Leonard Orban a vorbit și despre întâlnirea de sâmbătă dintre premierii României, Serbiei și Bulgariei, în urma căreia şeful Executivului de la Sofia afirma că cele trei țări sunt gata să-și închidă granițele dacă Germania şi Austria vor face acelaşi lucru.

“Au fost alegeri locale în Bulgaria duminică, iar luni prim-ministrul sârb a zis: nici nu se pune problema să închidem granițele”, a mai precizat consilierul prezidenţial.

comments

comments