full screen background image

Bisericile din Suceava vor primi din nou fonduri de la Consiliul Local

biserica sfantul nicolae suceava     În ședința ordinară de joi, 29 octombrie, consilierii locali suceveni vor analiza mai multe proiecte referitoare la sponsorizarea unor activități culturale şi acordarea de fonduri pentru biserici.

Parohia “Sfântul Nicolae” ar putea să primească 30.000 de lei pentru înlocuirea instalației termice și ferestrelor, preotul paroh Nicolae Paicu menționând că valoarea lucrărilor rămase de executat este de 70.527 de lei.

Aceeaşi sumă este pregătită pentru parohia “Sfântul Dumitru”, pentru reabilitarea aleilor, dar parohul Mihai Florea a afirmat că devizul investițiilor necesare este de 57.145 de lei.

Aleșii suceveni vor mai dezbate asocierea, cu o contribuţie de 50.000 de lei, cu asociația culturală “Friedrich Schwartz”, pentru proiectul “Suceava – capitală spirituală a Bucovinei”.

Manifestarea se va desfăşura între 27 și 29 noiembrie şi va include o serată culturală bucovineană și concerte de folclor și rock.

O altă asociere este cea cu “Societatea de Științe Filologice din Bucovina”, pentru organizarea simpozionului “Dialoguri despre literatura modernă și contemporană”,  pe 12, 13 și 19 noiembrie la Universitatea “Ștefan cel Mare”, Primăria urmând să vină cu suma de 10.450 de lei.

comments

comments