full screen background image

Norvegia oferă refugiaților cinci ani de ședere

imig3     Guvernul norvegian intenționează să ofere imigranților dreptul de ședere pe teritoriul regatului doar pentru cinci ani, informează Agerpres.

La finalul celor cinci ani, persoanele care au primit azil politic vor fi trimise în țările de origini cu condiția ameliorării situației. Evaluarea unei reoferiri de azil la expirarea celor cinci ani trebuie să devină o procedură obligatorie și o condiție necesară pentru persoanele care vor să obțină drept permanent de a rămâne în Norvegia.

Dreptul de a-l trimite în țara de origini pe un refugiat la finalul celor cinci ani, implică și toate rudele acestuia.

“Însă, dacă în acest răstimp situația din Siria sau Irak va deveni mai bună, refugiații din aceste țări vor trebui să se ducă înapoi”, a spus Joran Kallemyr.

Guvernul din Norvegia, care cuprinde două partide de dreapta, și-a propus implementarea unor unor reguli mai aspre atât a imigranților, cât și  a oricărui cetățean străin care dorește să primească drept de ședere în regat. Regulile pentru un cetățean străin îl obligă să locuiască de cel puțin cinci ani în Norvegia, comparativ cu trei ani cât sunt valabili în prezent.

Modificările necesare asupra legislației naționale vor fi dezbătute anul viitor, în luna martie.

comments

comments