full screen background image

Avocatul Traian Andronachi: “Candidez pentru Rădăuți, nu pentru Primăria Rădăuți”

Fata in Fata andro     Avocatul Traian Andronachi, fost consilier local, pentru doar o zi fost viceprimar cu atribuțiuni de primar de Rădăuţi, și-a făcut propriul partid.

Andronachi a înființat UpR – Uniunea pentru Rădăuți şi va candida, la alegerile din 2016, pentru funcția de primar al municipiului, din partea acestei formaţiuni.

Traian Andronachi a spus, la Radio VIVA FM, că el va candida pentru Rădăuți, nu pentru Primăria Rădăuți.

“Candidez pentru Rădăuți, nu pentru Primăria Rădăuți. Primăria Rădăuți, până în momentul de față, a avut suficienți primari care au făcut ceea ce au făcut și ceea ce se vede și ceea ce trăim cu toții. Pe mine mă interesează, în momentul actual, raportat la toată activitatea pe care am avut-o și pe care ați văzut-o și dvs. Pe mine m-a interesat, de fiecare dată, pentru orașul ăsta, pentru comunitatea asta, ce se întâmplă. Pentru că pentru funcție, sună interesant. Candidăm toți pentru funcție. Și ne întrebăm retoric: De ce oare ar vrea personajul politic X sau personajul politic Y să candideze pentru postul de primar, având în vedere că și-ar lăsa un salariu de 9.000 de lei, pe care-l obține de la comunitatea locală? De ce alt candidat și-ar lăsa salariul de 9.000 de lei, ca să vină să candideze pentru postul de primar la comunitate atâta timp cât salariile aici sunt mici. Nu e logică.”

Avocatul Traian Andronachi a mai spus că el nu este interesat nici de salariul și nici de prerogativele pe care le-ar conferi această funcție.

“Pe mine personal nu mă interesează nici salariul pe care l-ar conferi această funcție și nici prerogativele acestei funcții. Pe mine mă interesează ca împreună cu oamenii care s-au coalizat, cu care lucrez deja de trei ani de zile, să reușim să facem ceva. Și vă spun că nu trebuie să apelăm nici la forțe politice extrateritoriale, nu trebuie să ne angajăm sau să visăm la bugete naționale, noi avem tot ceea ce ne trebuie aici, în curtea noastră. Bugetul Primăriei Rădăuți, bugetul comunității din Rădăuți este suficient, atât timp cât acest buget s-ar cheltui în mod corect, pentru a gestiona și a administra acest oraș, și pentru a-l readuce la statutul de municipiu. De ce spun pentru a-l readuce? Pentru că noi, în momentul de față, chiar dacă plătim taxe și impozite de municipiu, vi se pare că orașul Rădăuți este un municipiu? Vă spun eu că toate satele din jur au dezvoltat programe mult mai bine decât le-a dezvoltat Primăria Municipiului Rădăuți.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments