full screen background image

Doar în cursul zilei de duminică, 5 şoferi au fost opriţi în timp ce conduceau băuţi. Doi dintre ei nu aveau nici permis

POLITIST     O patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Moara a oprit, duminică, pentru control, pe DJ 209C, din comuna Moara, autoturismul, înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Valea Moldovei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional conform O.U.G.  nr.195/2002 republicată.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La ora 08.00, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit, pentru control, pe DN 17, în localitatea Dorna Candrenilor, autoutilitara condusă de un localnic, de 30 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La ora 05.00, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit, pentru control, pe DN 17, la intersecţia cu DJ 176, în localitatea Vama, autoutilitara cu remorcă, condusă de un bărbat, de 34 deani, din comuna Mălini, care transporta material lemnos.

Din primele cercetări, polițiștii au constatat faptul că, materialele lemnoase transportate nu corespundeau din punct de vedere numeric și al diametrelor cu cele înscrise în avizele de însoţire şi nu aveau aplicate la capete amprenta ciocanului silvic.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravenţional, cu amendă în sumă de 2.750 de lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În urma inventarierii materialului lemnos descărcat la un depozit, lucrătorii silvici și cei din cadrul Comisariatului Regim Silvic și Cinegetic Suceava au stabilit faptul că bărbatul transporta 43,93 mc de lemn rotund răşinoase, cantitate diferită de cea înscrisă în avizele de însoţire.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională, cu amendă, în sumă de 5.000 de lei, a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010, şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 15.375 de lei, ce a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Frasin.

În jurul orei 16.40, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus şi a Postului de poliţie Straja a oprit, pentru control, pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, autoturismul înmatriculat în Spania, condus de un localnic, de 42 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La ora 23.35, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a oprit, pentru control, pe strada Victoriei din oraşul Salcea, autoturismul condus de un localnic, de 24 de ani.

Întrucât emană halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

comments

comments