full screen background image

“Spartachiada profesorilor” a fost oficial deschisă

sp1     Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere Suceava, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava – Departamentul Cultură, Sport, Turism, organizează, până pe 11 septembrie, Spartachiada profesorilor, a III-a ediție.

Scopul competiției sportive este acela de a promova un mod de viață sănătos, prin sport, a valorilor toleranței și fair-play-ului, dar și dezvoltarea relațiilor de comunicare.

Deschiderea oficială a avut loc joi, pe esplanada din faţa Universităţii “Ştefan cel Mare ” din Suceava.

Au participat partenerii întrecerii, reprezentanţi ai Consiliului Județean, Consiliului Local Suceava, Inspectoratului Școlar Județean, plus toți cei care s-au implicat în această activitate.

Au fost prezenţi şi delegații celor șapte zone, așa cum este împărțit județul Suceava.
După festivitatea de deschidere, se desfăşoară întrecerea de cros, unde se aleargă paralel cu terenul de fotbal, prin fața Poliției, ocolesc dreapta, se întorc pe la patinoarul vechi și fac o tură de 2 km.

Între orele 15 – 18, la Colegiul “Samuil Isopescu” din Suceava are loc întrecerea de tenis cu piciorul. Este o probă nouă inclusă anul acesta, care cuprinde două categorii, și anume proba băieți pe perechi și fete individual.

Vineri, 11 septembrie, au loc celelalte 11 probe, în care fiecare cerc pedagogic, fiecare angajat din învățământ dorește să dea totul și să câștige marele premiu.
Disciplinele sportive care au loc pe 11 septembrie, sunt șah, ciclism, înot, darts, badminton, fotbal, volei fete/ băieți, streetball, tenis cu piciorul, tenis de masă și handbal mixt.

La handbal mixt, echipele vor fi formate din 4 băieți și 3 fete.

Se vor acorda premii, diplome, cupe, premii în bani și în produse învingătorilor.

comments

comments