full screen background image

Percheziții în județul Vaslui, la instituții publice bănuite de fraudă cu fonduri europene

mascati_79397300     Procurorii DNA efectuează marți 62 de percheziții în București, dar și în alte 5 județe, informează B1 TV.

Pe surse, perchezițiile se desfoșoară și în județul Vaslui, la Consiliul Județean Vaslui, la Prefectură, la trei Primării din județ, dar și la societățile comerciale și la casele unor persoane.

Persoanele percheziționate sunt bănuite de fraudă cu fonduri europene, în perioada 2011-2015.

“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

În cursul zilei de 08 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 62 locații situate în municipiul București și alte 5 județe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

comments

comments