full screen background image

Băsescu: Fără refugiați în România

Traian-Basescu2     Refugiaţii n-au ce căuta în România, spune fostul preşedinte Traian Băsescu. Într-o intervenţie televizată, acesta a declarat că România ar face o mare greşeală dacă ar ceda şi va accepta pe teritoriul său oameni despre care nu ştie nimic. Deşi situaţia refugiaţilor este tragică, Traian Băsescu susţine că primirea lor n-ar face decât să încurajeze exodul şi ar putea avea ca efect islamizarea Europei. De cealaltă parte, premierul Victor Ponta critică poziţia fostului preşedinte, pe care îl acuză că dezinformează populaţia.

„Nu sunt un om fără suflet, îi văd şi eu cât de chinuiţi sunt, dar, când eşti şef de stat, în loc de inimă trebuie să ai uneori o piatră. Noi trebuie să ne menţinem propria noastră procedură. Noi nu avem de ce să primim artificial 1.700 sau 7.800 de cetăţeni despre care habar n-avem care e felul lor de a fi. Intrăm în zona unei chestiuni majore de securitate pentru Uniunea Europeană şi avem obligaţia să distrugem capacităţile de transport peste mare înainte ca ele să plece de la cheu, când nu au oameni pe ele”, a declarat Traian Băsescu.

„El îşi vede de treaba lui, din când în când mai spune nişte prostii îngrozitoare: ba că o să se arunce în aer în metrou nişte studenţi musulmani, ba că trebuie să închidem graniţele. Cred că se visează vreun Le Pen. Mie mi se pare ridicol. Domnul Băsescu are toate defectele din lume, dar prost nu e. Ştie bine că toate chestiile astea pe care le zice sunt aberaţii. Vă minte pe dumneavoastră, pe oameni, când vă spune că o să închidem noi graniţele”, a replicat premierul Victor Ponta.

Digi24

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza