full screen background image

Pentru prima dată, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea manuale gratuite

sorin cimpeanu     Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea, pentru prima dată, manuale şcolare gratuite, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu la Realitatea TV. În ceea ce priveşte manualele pentru clasele a III-a şi a IV-a, Cîmpeanu a dat asigurări că “toţi elevii vor avea manuale pe bancă la începutul anului şcolar”.

Doar unul din patru absolvenţi de liceu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, sesiunea din toamnă. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat la Realitatea TV că “problema esenţială este a calităţii în educaţie”, dar că “esenţială este şi calitatea absolvenţilor de bacalaureat”.

Potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei, din totalul celor 55.125 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat  44.759 de candidaţi, 31.145 din promoţia 2014-2015, echivalentul a 69,6% şi 13.614 din promoţiile anterioare – 30,4%.

Cîmpeanu a anunţat, printre altele, că elevii de clasa a XI şi a XII vor beneficia anul acesta, pentru prima dată, de manuale gratuite.

“Vom avea manuale gratuite pentru clasa a XII-a şi a XII-a. Este prima dată când se întâmplă asta. Vor fi alocate 120 milioane de lei pentru manuale. Elevii le vor cumpăra de pe piaţa liberă şi le vor fi decontate”, a precizat ministrul.

În ceea ce priveşte manualele pentru elevii de clasa a III-a şi a IV-a, ministrul Educaţiei a precizat că “toţi elevii vor avea manuale pe bancă la începutul anului şcolar”.

comments

comments