full screen background image

O parte din instalațiile de la “Termica” vor fi cumpărate de Primăria Suceava

Termica2     Primăria suceveană va închiria, de la societatea în faliment “Termica”, o serie de instalații pe care le va prelua viitorul distribuitor de energie termică.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că intenția municipalității este de a cumpăra respectivele instalații, dar deocamdată legislația nu permite acest lucru.

El speră ca, în această săptămână, să fie finalizată negocierea pentru desemnarea operatorului, dintre firmele “Veolia”, “Transagent” și “Termonet”.

Lungu: “Primăria municipiului Suceava intenţionează să achiziţioneze nişte instalaţii care sunt în patrimoniul “Termica”. Asta este legislaţia românească, nu comentăm situaţia în care este societatea. Astăzi, instalaţiile nu mai sunt ale noastre, deşi Consiliul Local este acţionar majoritar. Până una-alta, nu putem cumpăra, am înţeles că până prin octombrie, când se clarifică lucrurile cu noua masă credală, în care este înscrisă şi Primăria şi Bioenergy. Am avut discuţii cu cei de la Termica, de a închiria aceste instalaţii, într-o primă fază.”

comments

comments