full screen background image

Primăria Suceava dă bani pentru Spartachida profesorilor, Convenția Națională de Ficțiune Speculativă și Viitorologie, precum şi pentru biserici

clsv 2709     Consilierii locali suceveni au alocat suma de 25.000 de lei pentru asocierea cu Alianța Sindicatelor din Învățământ în vederea organizării Spartachiadei Profesorilor.

În perioada 9 – 11 septembrie, se vor derula competiții la 14 ramuri sportive, printre care cros, tenis de masă și de câmp, fotbal, ciclism, pescuit sportiv și volei.

În total, aproximativ 800 de profesori vor concura pe terenuri și în săli de sport puse la dispoziție de unitățile de învățământ.

De asemenea, aleșii orașului au votat sponsorizarea cu 8.000 de lei a Convenției Naționale de Ficțiune Speculativă și Viitorologie ROMCON, care va avea loc, între 18 și 20 septembrie, la Observatorul Astronomic.

La evenimentul organizat de Societatea Științifică “Cygnus” vor participa scriitori, critici de artă, exegeți, consumatori de literatură și artă SF.

Consilierii locali suceveni au aprobat şi noi fonduri importante pentru lăcașurile de cult.

Cea mai mare sumă, 1 milion de lei, merge către parohia Nașterea Domnului pentru continuarea investițiilor la catedrala ortodoxă.

Potrivit preotului paroh, PETRU ARGATU, lucrările rămase de executat au o valoare de 8,5 milioane de lei.

100.000 de lei vor fi alocați bisericii penticostale Filadelfia pentru reparații, după ce pastorul IOAN BĂDELIȚĂ a informat că necesarul pentru lucrările rămase de executat este dublu.

În fine, parohia Sfântul Simion va primi 26.000 de lei, solicitați de preotul paroh CONSTANTIN CIUPU, pentru construirea unei case mortuare.

comments

comments