full screen background image

Scandalul ROMATSA ia amploare

ROMATSA     Scandalul de la Romatsa se mută în instanță, informează B1 TV.

Conducerea atacă în instanță greva sindicaliștilor, iar directorul Aurel Stanciu spune că “respectăm dreptul lor la protest, dar trebuie să ne asigurăm că e respectată legea”.

Stanciu subliniază că din cele 14 revendicări, 12 au fost rezolvate, iar din cele două rămase, unul se rezolvă rapid.

De cealaltă parte a baricadei se află Gabriel Tudorache, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România, care spune că atacarea în instanță este “un aspect legal”, conducerea fiind obligată să conteste, conform Codului Muncii, orice grevă în instanță, însă “nu înțeleg de ce nu au contestat și greva de avertisment”.

Tudorache subliniază că există și un proces verbal de conciliere, astfel că toți pașii au fost făcuți legal pentru că altfel aceasta nu avea loc.

Pentru ca acest scandal să fie rezolvat este nevoie de existența unui contract colectiv de muncă, semnat și depus la Serviciul Teritorial de Muncă. Însă, înainte este nevoie de negociere în care nu poate exista constrângeri.

“Nu se află în poziția de general pe front. Respectăm legile și nu vom accepta dictatura pe care vrea să o impună la ROMATSA”, spune Tudorache despre actualul director al instituției.

comments

comments