full screen background image

Coşurile de fum au cauzat două incendii în Siret

pompieri     Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit, luni, cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Robert P., din oraşul Siret.

La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la celelalte construcţii de pe proprietate.

Incendiul a fost anunţat la ora 17:27 şi lichidat la ora 18:50.

Au ars acoperişul unei terase, pe 12 metri pătraţi, acoperişul a două anexe corp comun, pe 15 metri pătraţi, şi mobilierul de pe terasă.

S-au degradat astereala acoperişului unei anexe, pe 5 metri pătraţi, un bazin din plastic de 1.000 de litri şi bunuri de uz casnic.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din coşul de fum al grătarului de pe terasă.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat casa de locuit şi celelalte anexe gospodăreşti.

Câteva ore mai târziu, în cursul nopţii, militari de la Garda de Intervenţie Siret şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi au intervenit, cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Marian P., din oraşul Siret.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate.

Incendiul a fost anunţat la ora 1:53 şi lichidat la ora 6:50.

Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, un atelier, pe 50 de metri pătraţi, o magazie, pe 60 de metri pătraţi, coteţul de păsări, pe 25 de metri pătraţi, acoperişul unei anexe, pe 30 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară, pe 60 de metri pătraţi, o terasă din lemn, pe 60 de metri pătraţi, circa 10 metri cubi lemn de foc, 5 metri cubi de cherestea, bunuri casnice şi documente personale.

Flăcările au degradat planşeul casei şi pereţii anexelor, precum şi un motoscuter, scule şi accesorii profesionale şi 30 de biciclete.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din coşul de fum al unei sobe fără acumulare de căldură.

Pompierii militari au salvat cele două case aflate în imediata apropiere.

comments

comments