full screen background image

Biciclişti loviţi de maşini, în Calafindeşti şi Gălăneşti

accident bicicleta    În cursul dimineţii de miercuri, la ora 07.30, pe DC 39, în comuna Calafindești, un tânăr, de 20 de ani, localnic, în timp ce conducea bicicleta, s-a angajat, fără să se asigure, în depășirea unui autoturism care circula regulamentar în faţa sa.

Astfel, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus, din sens opus, de un bărbat, de 24 de ani.

În urma impactului, biciclistul a suferit leziuni ușoare.

Conducătorul auto de 24 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 13.24, pe DJ 178F, în interiorul localității Gălăneşti, un localnic, de 51 de ani, în timp ce conducea autoturismul, a fost surprins de apariția bruscă pe partea carosabilă a unui minor de 12 ani, din municipiul Rădăuți.

Copilul, care mergea pe bicicletă pe un drum comunal neclasificat, a intrat pe drumul judeţean, fără să se asigure și fără să acorde prioritate, şi a fost acroşat cu partea din stânga față a autoturismului.

În urma impactului, minorul a suferit leziuni uşoare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind  negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments