full screen background image

Podul reabilitat de la Iţcani se redeschide la finele săptămânii

pod itcani     La sfârşitul acestei săptămâni va fi turnat stratul final de asfalt pe podul reabilitat la Iţcani, peste râul Suceava, a anunţat reprezentatul firmei constructoare.

Lucrările de reparaţii cu finanţarea europeană s-au făcut la infrastructura şi suprastructura podului de pe drumul european 85, cel de legătură cu punctul de trecere a frontierei Siret.

În cazul în care respectivul covor asfaltic va fi amenajat vineri, există varianta reluării traficului în totalitate, însă mai rămân de executat rosturile de dilatare, o operaţiune care dă mari bătăi de cap muncitorilor.
Viceprimarul Lucian Harşovschi a remarcat că termenul de finalizare a fost începutul lunii august, însă a recunoscut că intervenţiile au fost prelungite din cauză că s-a lucrat doar pe câte unul dintre cele două sensuri de circulaţie.

Pe de altă parte, au fost descoperite şi unele defecte ascunse, care au presupus lucrări suplimentare faţă de cele cuprinse în proiectul tehnic iniţial.

Ulterior, adică după reluarea normală a circulaţiei pe podul de peste Suceava, se va trece la lucrările de reabilitarea a pasajului CFR din acelaşi cartier, circulaţia pe acesta fiind prevăzută a se face tot pe un singur fir.

comments

comments