full screen background image

Peste 300 de amenzi aplicate de poliţişti, în cadrul unei acţiuni de combatere a vitezei excesive

Politia rutiera     Viteza excesivă este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în zilele de 9 şi 10 august, Serviciul Rutier Suceava a organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia combaterii excesului de viteză, aparatele radar fiind dispuse pe principalele drumuri naţionale din judeţ DN 2, DN 17, DN 2E, DN 2H.

De asemenea, s-a urmărit şi prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de depăşirile neregulamentare.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 7 infracţiuni.

De asemenea, au fost aplicate 308 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 111.480 de lei.

Cele mai multe sancţiuni – 216, au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Pentru abaterile constatate, au fost reţinute 16 permise de conducere, din care 13 pentru depăşirea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost retrase şi 2 certificate de înmatriculare, pentru lipsă RCA şi lipsă ITP.

Un bărbat, de 30 de ani, din comuna Frumosu, a condus autoturismul, pe strada Ştefan cel Mare, pe raza oraşului Vicovu de Sus, cu viteza de 103 km/h, în zonă cu limitare de 50 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un bărbat, de 44 de ani, din județul Timiș, a condus autoturismul, pe DN 17, în localitatea Pojorâta cu o viteză de 103 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un bărbat, din judeţul Neamţ, a fost depistat de polițiști, pe DN 2, în localitatea Cumpărătura, în timp ce conducea autoturismul, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că mijlocul auto nu este înmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments