full screen background image

Creşte numărul sucevenilor care vor primi ajutoare europene în produse alimentare

Ajutoare-comunitare     Mai mulţi suceveni vor primi, în acest an, pachete cu produse alimentare de la Uniunea Europeană.

Numărul beneficiarilor va creşte, odată cu modificarea limitelor de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare, plafonul fiind majorat, de la 400 de lei pe lună, la 450 de lei pe lună.

În plus, în program este inclusă o nouă categorie de beneficiari ai ajutoarelor din stocurile comunitare de intervenţii, respectiv persoanele fără venituri.

Aceste reglementări vin cu o serie de specificări privind şi categoriile de persoane care nu pot primi ajutoare alimentare, printre acestea fiind cele care satisfac stagiul militar sau care execută pedepse privative de libertate.
Anul trecut, în judeţul Suceava au fost expediate peste 280.000 de pachete cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană.

Fiecare beneficiar a avut parte de 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită şi 10 cutii de conservă de pate de ficat.

comments

comments