full screen background image

Cod galben de caniculă în 31 de județe, valabil joi și vineri

cod 0508     Meteorologii au emis miercuri un cod galben de caniculă în 31 de județe, valabil pentru zilele de joi și vineri.

Potrivit ANM, joi, 6 august şi vineri, 7 august, în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea sudică a Moldovei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, meteorologii precizează că în după-amiaza zilei de miercuri, 5 august, local în sudul şi vestul ţării şi izolat în centru, disconfortul termic se va accentua şi local se vor înregistra temperaturi de 35…36 de grade.

”După numai câteva zile de pauză în ceea ce privește regimul canicular din țara, vorbim de o creștere de 2-3 grade a valorilor de temperatură, față de zilele precedente. Azi (miercuri – n.r) aria temperaturilor caniculare se va extinde. Înseamnă că de mâine vorbim de a doua zi caniculară, ceea ce a impus din partea ANM emiterea acestui cod galben. Canicula continuă și pe parcursul zilei de vineri. Abia de sâmbătă sperăm într-o răcorire a vremii, în jumătatea de est a țării. Vestul rămâne în continuare destul de fierbinte”, a declarat meteorologul ANM Viorica
Dima, pentru Știrile B1 TV.

comments

comments