full screen background image

Şedință de partid a membrilor PNȚCD Rădăuți

pntcd rad     Sâmbătă, 1 august, a avut loc ședința de partid a membrilor PNȚCD Rădăuți, urmată de o conferință de presă.

Ședința a avut trei puncte pe ordinea de zi:
1. Cooptarea de noi membri și reactivarea celor vechi
2. Pregătirea de competențe pentru viitorul Consiliu Local
3. Elaborarea unei strategii pentru alegerile locale din 2016.

Au fost abordate chestiuni curente de organizare și de perspectivă a acțiunilor politice ale PNȚCD, partid care la Rădăuți numără aproape 30 de membri, dintre care șapte au aderat recent.

La manifestare a participat și inginerul Marius Andrei, vicepreședinte al comitetului național de conducere a PNȚCD, care se află în aceste zile în vizită la organizațiile locale ale PNȚCD în județul Suceava.

Marius Andrei a spus, pentru VIVA FM, cum a observat, în cadrul vizitei sale, că stă PNȚCD Rădăuți, în comparație cu organizații din orașe de aceeași mărime.

Marius Andrei: “Am avut plăcerea deosebită să văd, la Rădăuți, o organizație extrem de bine pusă la punct, cu planuri concrete pentru 2016 și nu numai. Comparativ cu alte organizații, Rădăuțiul ocupă locuri fruntașe”.

Președintele PNȚCD Rădăuți, medicul veterinar Constantin Lazăr, a spus, în cadrul conferinței de presă, că nu au desemnat un candidat la primăria municipiului pentru alegerile de anul viitor, însă, conform tradiției acestui partid, va candida președintele său.

Constantin Lazăr: “Nu am desemnat, încă, un candidat, însă, conform obiceiului de la PNȚCD, președintele organizației locale va candida și pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți. Voi fi candidat în momentul în care vor fi depuse actele la Autoritatea Electorală competentă. Deocamdată, discutăm despre ceea ce se poate face în viitorul consiliu local. Nu suntem orbiți de mirajul funcției de primar. Pentru că, de obicei, funcția de primar exercită un miraj deosebit, toți își îndreaptă privirile spre acel scaun, uitând că scopul alegerii primarului din Rădăuți nu este ca un om, o persoană, să ajungă la apogeul dezvoltării sale politice, ci acea alegere este făcută în intereseul comunității, pentru ca acea comunitate să propășească și să-și rezolve problemele. Deci, interesul nu este al primarului, interesul este al cetățenilor. Câți consilieri sperăm că vom avea în urma alegerilor din 2016? Poate că vom avea mulți, poate că vom avea puțini, dar trebuie să reținem faptul că, indiferent de cât de mulți consilieri va avea un partid, și legislaturile anterioare ne-au demonstrat, nu au putut să rezolve problemele orașului, nu au putut să ducă la bun sfârșit niște lucruri începute, din cauza faptului că un număr mare de consilieri nu garantează și succesul politic într-o comunitate locală. Repet: administrația locală nu se face în interesul primarului, nu se face în intereseul consilierilor locali. Administrația locală se face în interesul cetățenilor, care au trimis prin votul lor acei oameni pe locurile respective. Nu putem merge pe ipoteze care pot să nu se confirme sau se pot infirma. Și atunci, noi dorim să ne prezentăm în fața oamenilor cât mai bine structurați din punctul de vedere al concepțiilor și a strategiei de administrație”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments