Având în vedere potenţialul turistic al judeţului, în perioada iulie – septembrie 2015, poliţiştii suceveni desfăşoară activităţi de informare şi acţiuni operative în teren pentru respectarea legislaţiei în domeniul hotelier şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor.
La Viva Café, Luisa a aflat de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu, modul în care se derulează campania “Turism în Siguranță” la nivelul județului:
“Unul din obiectivele primordiale ale campaniei este siguranța rutieră pe drumurile publice din județul Suceava. Ne referim noi atât la participanții la trafic în calitate de băștinași suceveni sau bineînțeles, de mult doriții turiști pe care îi așteptăm. Sunt foarte mulți turiști în această perioadă pe raza județului Suceava, tocmai de aceea și aceste activități pe care le derulăm noi sub deviza „Turism în siguranță” se axează și pe siguranța rutieră.
O acțiune de amploare, în care sunt implicați numeroși polițiști, dar, al căror rezultat nu e întotdeauna cel scontat:
„Toate aceste perioade, din păcate, nu reușim să le încheiem cu un zero pe care ni l-am dori la constatări în ceea ce privește infracționalitatea la regimul rutier. Mă refer în special la consumul de alcool la volan.
În continuare ne confruntăm și cu problematica privind infracționalitatea și în regiunile montane care vizează furturile din autoturisme și cele din locuințe.”
Atenție sporită dacă vă pregătiți de vacanță!
„În cursul săptămânii trecute dar și săptămâna aceasta, polițiști de la Investigarea Criminalității Economice au încercat să vadă și care este legalitatea regimului de cazare în unitățile turistice de la nivelul județului Suceava.
Și de această dată au fost aplicate nu mai puțin de peste 30-40 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 40 de mii de lei. Toate acestea privind infracționalitatea la regimul economic și la regimul cazărilor hoteliere.”
Ionuț Epureanu a mai ținut să precizeze și faptul că „neregulile au fost semnalate în ceea ce privește legalitatea actelor de comerț, a vânzărilor către turiști sau către suceveni a diverse bunuri.”
Legat de plângerile care se refereau la regimul hotelier, „cea mai frecventă este neînregistrarea în evidențele hoteliere a turiștilor care sunt cazați sau erorile intenționate în ceea ce privește perioadele de cazare.
În cursul week-end-ului trecut ne-am aflat și la Gura Humorului, inclusiv în zona ștrandului, acolo unde fiind un flux mai mare de persoane am încercat să împărțim materiale, pentru că toate aceste acțiuni sunt, până la urmă, pentru siguranța lor personală și patrimonială.”
Nereguli găsite de polițiști la hotelurile din județ