full screen background image

Doar 3 imigranţi ilegali descoperiţi pe raza judeţului de la începutul anului

imigranti   În prima jumătate a anului a fost constatată o singură  infracţiune, la Siret, pe sensul de ieşire din ţară, cu 3 imigranţi descoperiți – un sirian, un pakistanez şi un afgan. Afirmaţia îi aparţine comisarul șef Cezar Ciorteanu. Acesta a mai spus în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de astăzi că în primele 6 luni ale anului nu au fost destructurate grupări infracţionale pe linie de migrație ilegală.

Ciorteanu consideră că este greu de stabilit dacă eventualele cazuri pot fi considerate un risc de migraţie la frontiera cu Ucraina, din analizele efectuate rezultând faptul că ţara noastră nu reprezintă un stat – ţintă pentru grupurile de migranţi, ci doar o țară de tranzit.
Cu toate acestea, creşterea măsurilor de supraveghere a frontierei externe din competenţa Ungariei, Slovaciei şi Poloniei, evenimentele din Siria şi menţinerea situaţiei de instabilitate din Ucraina ar putea reactiva posibilele reţele de călăuzire a migranților ilegali de pe teritoriul ucrainean, formate din persoane implicate în contrabandă.

comments

comments