full screen background image

Teodora Solovan, olimpică la Lingvistică: ”Actualul sistem de învățământ încurajează performanța.”

Viva-Trafic-teosolovan

An de an, România dă zeci de olimpici internaţionali la matematică, fizică, informatică şi lista poate continua. Doar în anul şcolar 2012-2013, la olimpiadele şi concursurile internaţionale elevii români au obţinut peste 200 de medalii şi premii, dintre care 53 de aur. Este un palmares impresionant care a adus ţara noastră în topul statelor cu cei mai mulţi olimpici.

Lotul olimpic de Fizică al României a câștigat cinci medalii – două de aur, două de argint și o medalie de bronz – la Olimpiada Internațională de Fizică 2015. Cu acest rezultat, România a ocupat primul loc în Europa și locul 10 în lume.

La a treia prezenţă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, lotul olimpic al României a cucerit două medalii de argint. Una i-a revenit unui elev din Craiova, cealaltă Teodorei Elena Solovan, prezentă în studioul Viva FM, azi, la Viva Trafic.

Teodora ne-a spus cum a ajutat-o pregătirea susținută și constantă, de-a lungul celor patru ani de liceu, în obținerea unui asemenea rezultat la Olimpiadă și cum i s-a părut examenul de bacalaureat din acest an:

”Avem nevoie de toate informațiile din acești patru ani de liceu pentru a rezolva exercițiile date, dar anul acesta a fost chiar ușor, chiar accesibil.”

Teodora a identificat un plus al sistemului actual de învățământ:

”Un plus ar fi că încurajează performanța, participarea la Olimpiade. Asta e chiar ceva folositor pentru elevii care își doresc să participe și să se dezvolte.”

0:00

comments

comments