Școala Postliceală Sanitară din Rădăuți s-a deschis în anul 2014, a fost acreditată prin Ordin de Ministru, este autorizată de ARACIP și funcționează sub egida Ministerului Educației Naționale. Unitatea are specializările asistent medical generalist, asistent medical de farmacie, asistent medical de balneo-kinetoterapie și asistent medical de nutriție și dietetică, la fiecare dintre specializări fiind necesari trei ani de studiu. Se pot înscrie absolvenții de liceu cu, sau fără diplomă de bacalareat, fără limită de vârstă.
Cursanții se bucură de metode moderne de predare și învățare, diplomă recunoscută în țară și în străinătate. Admiterea se face pe bază de dosar, nici în acest an nefiind necesar axamen de admitere, după cum a relatat pentru ascultătorii Radio VIVA FM Paula Ciobîcă, directorul unității.
Prof. Paula Ciobîcă, director al Școlii Postliceale Sanitare “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Rădăuți:
“Înscrierile au început pe data de 1 iunie și continuă până pe 31 august, momentan sunt aproape 100 de cursanți înscriși, anul trecut am avut 140. Deci până pe 31 august. Școala este în incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 Gheorghe Popadiuc, pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 12. Indiferent dacă cineva este hotărât să se inscrie sau este doar curios să vadă cum arată o școală chiar la standarde europene, pentru că avem niște dotări cu care chiar ne putem lăuda. Laboratorul de nursing, microscoapele, toate mulajele, scheletele, deci avem dotări pe care toată lumea ar trebui să le vadă. Indiferent dacă vor să se înscrie sau doar din curiozitate, porțile noastre sunt deschise în fiecare zi. Înscrierile se pot face cu, sau fără diplomă de bacalaureat. Cursurile se desfășoară zilnic între orele 15 – 21, sunt cursuri de zi dar sunt structurate în module. Cursurile sunt obligatorii, dar există prin regulamentul intern posibilitatea de învoire și posibilitatea de motivare a absențelor, aducând adeverințele de salariat. La Partea teoretică nu se aceeptă decât două absențe pe semestru la partea de laborator tehnologic, adică partea practică. E o zi pe săptămână când nu se acceptă decât două absențe, deci două săptămâni se pot lipsi, iar stagiul clinic în spital se poate face atât dimineață cât și după-amiază sau noaptea în gărzi. Așa că toată lumea are posibilitatea de a fi acolo.
Am stabilit prin regulamentul de ordine interioară al școlii că înscrierea se face pe bază de dosar, și mergem pe ideea primul venit, primul servit. Așa s-a făcut anul trecut, așa s-a luat hotărârea prin Consiliul de Administrație, și decizia este luată pentru primii trei ani. Așadar și anul acesta, înscrierea se face pe bază de dosar”.
Doina Craiu
VIVA FM Rădăuţi
Articolul anteriorPunct de prim ajutor în centrul municipiului Rădăuţi
Articolul următorElevii suceveni ar putea plăti 10 lei în plus pentru abonamentele TPL