full screen background image

Incendiu la o brutărie şi o moară din Volovăţ, stins după aproape 8 ore

pompieri     Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava de la subunităţile din Rădăuţi, Suceava, Siret, Vicovu de Sus şi Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Volovăţ, Suceviţa, Frătăuţii Vechi şi Horodnic de Jos, au intervenit, cu 14 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o brutărie şi moară din comuna Volovăţ.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără violentă la acoperişul brutăriei şi al morii, existând pericol de propagare la casele de locuit şi anexele învecinate.

Incendiul a fost anunţat la ora 22:34 şi lichidat la ora 6:30.

Au ars acoperişul brutăriei, pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, elementele de construcţie din lemn ale clădirii în care funcţionau moara (P+2E+M) şi un depozit, pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 600 de metri pătraţi, circa două tone de făină, produse auxiliare şi ambalaje.

S-au degradat planşeul, pereţii şi utilajele din brutărie.

Flăcările au mai afectat acoperişul unei case de locuit, aflată în imediata apropiere a focarului, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, şi au degradat mobilierul şi bunurile din interior.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de fum deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat anexe, magazii, un adăpost de animale şi locuinţele învecinate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar