full screen background image

Ţigări ascunse în două autoturisme, depistate în Vama Siret

vama siret 2     Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit, ascunse în două  autoturisme, conduse de cetăţeni ucraineni, peste 5.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 6.232 de lei, au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cei doi şoferi au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în cuantum de 15.000 de lei.

În ziua de 7 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au depistat, pe sensul de intrare în ţară, două autoturisme conduse de doi cetăţeni ucraineni, de 38, respectiv 43 de ani, suspecte că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a condus cele două autoturisme în zona special amenajată, în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra maşinilor.

Astfel, în acestea au fost descoperite 5.120 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 6.232 de lei, care erau ascunse în tavanul unuia dintre autoturisme, într-un loc special amenajat, respectiv în locul roţii de rezervă al celeilalte maşini.

Conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document de provenienţă pentru cantitatea de ţigări descoperită, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, de către organele vamale, cu amenzi, în cuantum de 15.000 de lei.

Totodată, unul dintre autoturisme, în valoare de 33.600 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au întocmit documentele necesare pentru aplicarea măsurii de interzicere a intrării în România a celor doi cetăţeni ucraineni pentru o perioadă de cinci ani, începând cu data de 7 iulie 2015.

comments

comments