full screen background image

Peste 8.000 pachete ţigări de contrabandă şi un autoturism de teren, confiscate la frontiera româno-ucraineană

colete tigari     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 8.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 84.000 de lei, precum şi un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, folosit în activitatea infracţională.

În dimineaţa zilei de 7 iulie, la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, lucrătorii de fontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, doi bărbaţi care încărcau, într-un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea zonei, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În zona respectivă, precum şi în autoturismul de teren abandonat, lucrătorii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 8.380 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 84.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, în valoare de 3.500 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina.

În continuare se efectuează cercetări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments