full screen background image

Continuă lucările de amenajare a pietonalului din centrul Sucevei (foto)

6     În centrul municipiului Suceava, pe strada Ștefan cel Mare, au început lucările de amenajare a pietonalului.

Muncitorii a două firme botoșenene au amplasat gardurile de delimitare pe spațiul verde din fața catedralei catolice şi s-au apucat de lucru.

Lucrările efectuate de “Victor Construct” și de “AVB Total Proiect”, ambele din Botoșani, au o valoare de peste 3 milioane de lei.

Pavajul pietonal va fi realizat cu granit din China, la fel ca în piața din fața Casei Culturii.

Pe pietonalul care se amenajează, acum, în apropierea Palatului Administrativ din Suceava, vor fi delimitate şi 36 de locuri de parcare.

Acestea urmează a fi disponibile numai pentru conducerile Prefecturii și Consiliului Județean, precum și pentru oaspeții instituțiilor, după cum a declarat primarul Ion Lungu.

Lungu: “Modernizarea zonei din fața Palatului Administrativ va dura maximum o lună de zile. Zona va fi reabilitată doar parțial, față de proiectul inițial, respectiv fără străzile Vasile Bumbac și Ștefan cel Mare. Prin înlocuirea actualului carosabil cu plăci de granit, vor fi delimitate și 36 de locuri de parcare pentru autoturisme, delimitate prin nuanțele diferite ale plăcilor. Zece locuri vor fi amenajate în dreapta-față și alte 26 de locuri în partea lateral-dreaptă a Palatului Administrativ. Zona va fi pietonală, dar cu posibilitate de acces auto.”

Proiectul prevede și transformarea în pietonal a străzilor de la lateralele Palatului Administrativ, fiind vorba despre strada Libertăţii şi Aleea Nucului.

Lungu a mai adăugat că se are în vedere și modernizarea străzii Vasile Bumbac, din spatele Palatului Administrativ, precum și a străzii Ștefan cel Mare, până la magazinul “Bucovina”.

Pentru aceste investiții vor trebui găsite, însă, alte surse de finanțare.

comments

comments