full screen background image

Primarul Braşovului, cercetat de DNA

DNA     UPDATE 14.20 – Primarul Braşovului, George Scripcaru, al cărui nume apare într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică, a fost adus, luni la prânz, cu o dubă a Jandarmeriei, la sediul Primăriei, unde au loc percheziţii ale procurorilor, scrie Mediafax.

Scripcaru a fost adus de către jandarmi de la locuinţa sa, din Ghimbav, unde procurorii au făcut percheziţii, la sediul Primăriei municipiului Braşov, unde vor fi continuate percheziţiile în biroul primarului.

Întrebat ce acuzaţii i se aduc de către procurori, George Scripcaru a răspuns: “O să aflaţi pe parcurs despre ce este vorba”, refuzând să facă alte declaraţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, primarul Geroge Scripcaru se află în sediul Primăriei Braşov.

Procurorii anticorupţie au făcut, luni dimineaţă, 20 de percheziţii în judeţul Braşov, între care una este la Primăria Braşov, restul fiind la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane, într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada  2010-2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat că instituţia publică unde au loc percheziţi este Primăria Braşov, procurorii ridicând documente din biroul primarului George Scripcaru, într-un dosar de abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare de eergie termică.

Percheziţii mai au loc în birourile şefului Serviciului Investiţii şi al directorului executiv adjunct la Direcţia Tehnică, dar şi la locuinţa lui Scripcaru, din Ghimbav, la punctul de lucru al SC Delcar SRL Braşov – în biroul lui Mihai Ciprian David, la sediul social al SC Bepco SRL, tot din Ghimbav, la sediul social al SC Transformer Energy Supply SRL, din municipiul Braşov, şi la sediul social al SC Tetkron SRL, tot dn Braşov, precum şi la Hotel Kronwell, la punctul de lucru al SC Iporo Com SRL Braşov şi în birou lui Daniel Popescu.

Procurorii anticorupţie fac percheziţii şi la sediul social al SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, în spaţiie folosite de către Antonie Cristina-Iuliana şi primarul Scripcaru.

Percheziţiile vizează acuzaţii de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare – cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Braşov sau SC Tetkron SRL, societăţi deţinute de UAT Municipiul Braşov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlată de Simina Costan şi de Călin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum şi de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea acestora de pe piaţa energiei în favoarea Bepco. În perioada 2010-2011, reprezentanţii SC CET SA şi Tetkron SRL, societăţi având ca unic asociat Municipiul Braşov, au încheiat cu Bepco SRL contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în patrimoniu municipiului Bra?ov, sumă care reprezintă folos necuvenit pentru Bepco SRL.

Prejudiciul cauzat este în sumă de 1.314.825 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de utilitate publică din proprietatea publică a UATM Braşov cumpărate şi vândute în mod nejustificat, reprezentând: teren staţie 110 kv în suprafaţă de 1077 metri pătraţi, clădire staţie 110 kv, mijloace fixe aferente staţiei de 110 kv.

comments

comments