full screen background image

Pelerinajul moaștelor “Sfântului Ioan cel Nou” (foto)

a     Sărbătoare la Suceava: mii de credincioși din întreaga țară participă, la această oră, la pelerinajul raclei cu moaștele “Sfântului Ioan cel Nou”.

Mii de suceveni și pelerini veniți din țară au participat la liturghia săvârşită de Arhiepiscopul PIMEN.

Procesiunea cu moaştele se desfăşoară pe traseul Biserica „Sfânta Înviere” – Biserica Domniţelor „Sf. Ioan Botezătorul” – Biserica „Sf. Gheorghe” Mirăuţi – Biserica „Sf. Dumitru” – Biserica „Sf. Nicolae” – Catedrala „Naşterea Domnului” – Biserica „Naşterea Maicii Domnului” Tribunal şi din nou Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”.

La procesiune participă mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, TEOFAN, arhiepiscopul Tomisului, TEODOSIE, și episcopul românilor din Europa de Nord, MACARIE.

Pentru păstrarea ordinii, 115 jandarmi, poliţişti, lucrători ISU şi poliţişti locali acţionează în zona mănăstirii şi pe traseul procesiunii.

La acţiune vor participa şi efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Jandarmeria recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

De asemenea, jandarmii solicită persoanelor care intenţionează să ia parte la manifestările religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite.

comments

comments