full screen background image

Numărul asigurărilor obligatorii de locuinţe a crescut cu aproape 10 la sută

asigurare locuinta     Până pe 30 aprilie 2015, în judeţul Suceava au fost asigurate 36.546 de locuinţe, procentajul fiind, potrivit PAID România, de 13,83% din total.

Conform sursei citate, în mediul urban s-au încheiat contracte de asigurare pentru 16.719 locuinţe, iar în mediul rural, pentru 19.564 de locuinţe.

Potrivit Legii nr. 260/2008, privind asigurarea locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, poliţele de asigurare au început să fie emise din 15 iulie 2010, după 1 an de la începerea acţiunii proprietarii care nu s-au conformat fiind supuşi riscului sancţionării.

Conform legii, nivelul sancţiunilor contravenţionale care se pot aplica este cuprins între 100 şi 500 de lei, amenzile fiind de competenţa primarului unităţii administrativ-teritoriale sau de persoanelor împuternicite în acest sens.

Totodată, acelaşi act normativ prevede că, în situaţia producerii unor inundaţii, proprietarii locuinţelor afectate nu vor mai beneficia de sprijin de la bugetul de stat, despăgubirile urmând a fi achitate doar în baza poliţei de asigurare încheiate.

comments

comments