full screen background image

Sucevenii cer restituirea în natură a terenurilor

lungu 2603     Municipiul Suceava trebuie să facă  rost de peste 250 de hectare de teren, pentru a-i pune în posesie pe îndreptăţii Legii nr. 165/2013, cu privire la măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist.

Primarul Ion Lungu a declarat  că autorităţile locale au finalizat inventarul prevăzut de actul normativ cu pricina, iar în drepturi ar urma fie puşi 552 de solicitanţi.

Lungu: “Din păcate, Primăria municipiului Suceava are o lipsă de teren. În urma inventarului final, mai sunt validate 552 de cereri pentru care trebuie emise titlurile de proprietate. Pentru acestea, avem un deficit de 251,15 de teren”.

Lungu spune că, în momentul în care prevederile legale au fost puse în discuţie, acestea stipulau că, în baza inventarelor centralizate la nivel naţional, autorităţilor locale li se va pune a dispoziţie terenuri din care să se opereze respectivele restituiri.

Întrucât suprafeţe disponibile nu mai există, acestea ar putea fi obţinute de la Agenţia Domeniilor Statului şi de la Staţiunea de Dezvoltare şi Cercetare Agricoleă Suceava.

Lungu: “Avem terenuri în jurul oraşului, fie că acestea sunt la Agenţia Domeniilor Statului sau la Staţiunea de Cercetări Agricole. Oamenii sunt disperaţi şi au sută la sută dreptate. Nu mai au încredere în Fondul Proprietatea, în despăgubiri, şi vor terenurile în natură. Sper ca, în cele din urmă, Guvernul să găsească, în urma inventarierii, o soluţie finală”.

comments

comments