full screen background image

Simpozion Internaţional, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sf. Andrei” Gura Humorului

centrul sf andrei gura humorului     În perioada 11 – 12 iunie, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sf. Andrei” Gura Humorului se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Simpozionului Internaţional “Copilul cu dificultăţi de învăţare în mileniul al III-lea”, eveniment organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Casa Corpului Didactic “George Tofan” Suceava.

Deschiderea simpozionului va avea loc la ora 11, la Centrul Cultural Gura Humorului, alături de reprezentanţii instituţiilor partenere, a invitaţilor din Franţa, Belgia, a participanţilor cu lucrări la acest eveniment, cât şi a cadrelor didactice pensionate de la CSEI “Sf. Andrei” Gura Humorului.

Activitatea va debuta cu prezentarea monografiei şcolii, susţinută de prof. Mureşan Florin, urmată de un scurt moment artistic şi de vernisajul unei expoziţii  realizate de elevii şcolii.

Începând cu orele 14, la Centru se vor desfăşura  workshop-uri susţinute de lectorii: Anne-Marie Marques-Garcia şi Sophie Buysse, profesori la Haute École Lucia de Broukère, Belgia, şi de Inge José Smelik, preşedinta Asociaţiei “Ancora Salvării”, Iaşi.
Lucrările simpozionului vor continua vineri, 12 iunie, în cadrul a trei secţiuni: Autismul – o nouă provocare; Integrarea elevilor cu CES în şcoala publică şi în societate: provocări, actualităţi şi perspective şi Formarea şi dezvoltarea abilităţilor de viaţă necesare tinerilor cu dizabilităţi în contextul actual.

În afara sesiunilor de comunicări, participanţii se vor bucura şi de momente de relaxare, prilej cu care vor vizita diverse obiective turistice.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune de dezbateri şi concluzii asupra temelor abordate, la care vor contribui toţi participanţii la simpozion.

Acest simpozion reprezintă o oportunitate în dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice participante, prin schimburile de experienţă referitoare la metodele de recuperare şi compensare a copiilor cu nevoi speciale.

comments

comments