full screen background image

Două maşini indisponibilizate şi marfă de contrabandă confiscată, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor suceveni

tigari sacosa     În baza analizelor realizate la nivelul IPJ Suceava sub coordonarea conducerii inspectoratului, în ultimele zile, s-a dispus intensificarea acţiunilor de control şi exploatare a informaţiilor deţinute cu privire la transportul, depozitarea şi comercializarea  de ţigarete de contrabandă.

Au fost organizate mai multe echipe, cu participarea poliţiştilor rutieri, luptătorilor S.A.S. dar şi a celor din cadrul  structurilor de investigare a criminalităţii economice, acţiunile fiind organizate la nivelul întregului judeţ.

Joi, la ora 20.40, pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava, polițiștii au oprit, pentru control, autoturismul condus de un bărbat, de 50 de ani, din județul Iași.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii au identificat, ascunse în locașul destinat roții de rezervă și sub capitonajul plafonierei, 1.454 de pachete cu țigarete, cu și fără banderole fiscale ucrainene.

Țigările, în valoare de 14.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

Tot la aceeaşi dată, în jurul orelor 20.30, pe DN 2, în afara comunei Pătrăuţi, polițiștii au oprit, în trafic, autoturismul condus de un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Suceava.

În urma verificării interiorului autoturismului, polițiștii au găsit, în mai multe sacoșe, 344 de pachete cu țigarete, cu timbru de Ucraina, despre care conducătorul auto a declarat că aparţin unei femei, de 27 de ani, din municipiul Suceava, pe care a luat-o la ocazie din oraşul Siret, şi nu cunoştea conţinutul acestora.

Țigările, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeii i s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Totodată, joi, la ora 06.00, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Gura Humorului într-un dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza comunei Cacica, la domiciliile a cinci persoane, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor 53,5 litri de băuturi alcoolice spirtoase, de diferite tipuri, fără etichete şi banderole fiscale, și 12 pachete cu ţigarete, fără documente de proveniență.

Cercetările continuă, faţă de un bărbat, de 27 de ani, şi unul de 51 de ani, ambii din localitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments