full screen background image

Incendiu în localitatea Corocăieşti, cauzat de un cablu electric defect

pompieri     Pompierii militari de la Detaşamentul Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Corocăieşti, comuna Vereşti.

Iniţial, s-a anunţat că arde o anexă gospodărească, însă la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la mai multe construcţii din două gospodării, existând pericolul de propagare la trei case de locuit.

Majoritatea clădirilor erau construite din lemn, cu învelitoare din azbociment, şi cu distanţe mici între ele, ceea ce a favorizat propagarea rapidă a flăcărilor.

Incendiul a fost anunţat, prin 112, la ora 13:21 şi lichidat la ora 18:00.

Primului proprietar, Mircea S., i-au ars şura, adăpostul de animale şi bucătăria de vară, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi. Au mai ars 4 tone de furaje, 7 metri cubi lemn de foc, bunuri de uz casnic şi altele. În incendiu au pierit un viţel şi 12 păsări de curte.

La al doilea proprietar, Eugenia D., au ars şura şi adăpostul de animale, corp comun, pe 60 de metri pătraţi, şi s-au degradat elemente de tâmplărie şi alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat cele trei locuinţe.

comments

comments