full screen background image

Dublarea alocaţiilor pentru copii, votată de Parlament

Senat    Update 15.32 – În urma votului au fost înregistrate 332 de voturi “pentru”, 2 abţineri şi niciun vot împotrivă, a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
UPDATE 13.20 –  Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că Executivul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei, informează Mediafax.

El a adăugat că pentru acest an şi anul viitor pot fi găsiţi bani, dar trebuie totuşi indicată şi sursa de finanţare, precizând că a discutat pe această temă atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor.

UPDATE 13.15 – Deputatul PNL Cristina Pocora a afirmat că votul pe amendamentul privind dublarea alocaţiei de stat pentru copii reprezintă o mare victorie înregistrată de PNL în Camera Deputaţilor.

Ea a cerut conducerii PSD să lase orgoliile la o parte şi la votul final de la ora 15.00 să voteze legea cu acest amendament.

Pocora a făcut apel la Ponta să îşi convingă colegii să vină să voteze dublarea alocaţiilor pentru copii.

Deputaţii au aprobat, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, după ce, în urmă cu o săptămână, amendamentul privind majorarea alocaţiei la 84 de lei a fost respins.

Astăzi, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, a fost votat cu cu 98 voturi “pentru” şi 77 “împotrivă”.

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii, informează Mediafax.

Acest amendament a fost respins, marţi, în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii şi atunci când Guvernul va găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia pentru toţii copiii o va face.

În urma votului în plen, acest amendament a trecut, însă, cu 98 de voturi “pentru” şi 77 de voturi “împotrivă”.

comments

comments