full screen background image

Protest organizat de Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Locală

greva administratie publica locala     Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Locală va organiza, miercuri, 20 mai, în faţa Guvernului României, între orele 11.00 – 13.00, o acţiune de protest.

Organizatorii spun că vor participa 1.000 de protestatari şi că acţiunea va fi susținută de 75.000 de membri de sindicat la nivel național.

La nivel național, în semn de susținere a acțiunii din fața Guvernului României, membrii de sindicat vor purta o banderolă albă pe braț.

Această acțiune va fi urmată de ample mişcări greviste la nivel național, pentru a susține acordarea unei creșteri de 10% la fondul de salarii alocat administrației publice, din care un procent de peste 60% să fie alocat administrației publice locale, care are veniturile cele mai mici din economie (1080 lei salariul mediu net lunar) şi aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 71/2015 pentru toţi funcţionarii publici, indiferent de instituţia în care lucrează, respectiv înlăturarea diferenţelor apărute în salarizarea funcţionarilor publici care ocupă funcţii publice de acelaşi nivel şi acordarea sporului de 75% pentru orele lucrate în zilele nelucrătoare.

În prezent, Legea nr. 71/2015 este aplicabilă doar funcționarilor din Parlamentul României, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței, Agenția Națională de Administrare Fiscală – numai Direcţia Antifraudă.

Următoarea acțiune de protest este programată pentru luna iunie, când va fi declanșată greva generală, urmând ca data să fie comunicată în timp util, astfel încât cetățenii să fie informați cu privire la programul acțiunilor greviste, care presupune închiderea totală a peste 80% din instituțiile publice.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza