full screen background image

Furturi de bunuri din case aflate în construcţie, în Şcheia şi Cacica

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA     În cursul dimineţii de luni, la ora 09.00, Poliţia comunală Şcheia a fost sesizată, de un bărbat, de 58 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, în perioada 2 – 9 mai, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din imobilul aflat în construcţie.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că imobilul, aflat în construcţie, nu are geamuri sau uşi de acces şi nici nu este asigurat cu pază, fiind doar împrejmuit cu gard.

Autori necunoscuți au pătruns în interior și au sustras circa 200 de metri de cablu din cupru, în valoare de 400 de lei.

Tot luni, la ora 09.00, Postul de poliție Cacica a fost sesizat, de un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, în noaptea de 17/18 mai, persoane necunoscute au pătruns în imobilul său aflat în construcție, de pe raza comunei, și i-au sustras mai multe scule.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, prin forțarea sistemului de închidere al unui geam termopan, persoane necunoscute au pătruns în interior şi au sustras mai multe scule electrice.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze.

Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

comments

comments