full screen background image

Proiectul legii vaccinării, aproape de finalizare

lvac     Comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii este aproape de finalizarea proiectului legii vaccinării, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

“Comisia este aproape de draftul final, îl vom pune în dezbatere pubică imediat ce specialiştii îşi vor spune părerea. Este vorba de câteva săptămâni, dar proiectul va rămâne în dezbatere publică cât va fi necesar, astfel încât toată lumea să-şi exprime un punct de vedere. Subliniez însă că primează opinia specialistului”, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu, după conferinţa privind a o suta operaţie pe cord făcută la Spitalul de Copii “Marie Curie”, printr-un program al Ministerului Sănătăţii şi Clinicii San Donato din Italia.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că a văzut multe păreri legate de această lege, dar că sunt “chestiuni care trebuie reglementate şi în România”, relatează Mediafax.

În luna aprilie, ministrul Sănătăţii declara că se lucrează la o lege a vaccinării având ca model legislaţia din mai multe ţări europene, întrucât există o campanie foarte agresivă împotriva imunizării, crescând opoziţia părinţilor la vaccinare.

“Am luat această decizie întrucât există o campanie foarte agresivă antivaccinare, a scăzut mult numărul doritorilor şi a crescut opoziţia părinţilor. În acest context, există riscul reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Să nu uităm că poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării”, spunea atunci Nicolae Bănicioiu.

comments

comments