full screen background image

Minor în vărstă de 10 ani tâlhărit de telefonul mobil, pe o stradă din Suceava

Mobil     Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, luni, despre faptul că, în jurul orei 16.45, un minor, de 10 ani, localnic, a fost deposedat de un telefon mobil, de o persoană necunoscută.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că minorul, împreună cu un prieten, au ieşit la joacă, într-un parc de pe str. Lazăr Vicol, din localitatea de domiciliu.

În jurul orei 16.45, un tânăr care, anterior, se plimba cu bicicleta în zonă, l-a lovit peste mâna în care ţinea telefonul mobil şi, apoi, a prins cu ambele mâini de mobil, după care a plecat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului, estimat la circa 400 de lei.

Poliţiştii precizează că tâlhăria comisă prin smulgere intră în categoria tâlhăriilor comise cu violenţă moderată şi se referă situaţiile când autorul a imobilizat victima pentru a-i sustrage bunurile; autorul a îmbrâncit sau a lovit uşor victima pentru facilita deposedarea de bunuri şi pentru a-i împiedica reacţia de apărare; autorul a folosit forţa ulterior deposedării pentru a-şi asigura scăparea.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să adopte un comportament preventiv şi să nu poarte în mod ostentativ bijuterii din aur sau alte metale preţioase în locaţii care nu necesită în mod neapărat acest lucru (la piaţă,în supermarket-uri, la plimbare pe străzi lăturalnice  şi neiluminate) şi, mai ales, să nu permită minorilor să se deplaseze neînsoţiţi în asemenea locuri, cu obiecte de valoare la vedere (bijuterii preţioase, telefoane mobile).

comments

comments