full screen background image

Vizita Delegaţiei Gărzii Naţionale din Ucraina la Şcoala de jandarmi Fălticeni, la final

DSC_0726     În perioada 5 – 8 mai, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina a participat la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la exerciţiul comun “Antrenarea cadrelor din G.N.U. în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice”.

Vizita delegaţiei ucrainiene s-a înscris în cadrul proiectului “Întărirea capacităţii instituţionale a Gărzii Naţionale din Ucraina”, al cărui obiectiv general constă în dezvoltarea capacității globale a Gărzii Naționale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate din competență, prin creşterea profesionalismului personalului și transferându-i acestuia competențele necesare, potrivit standardelor europene în materie.

Exercițiile comune de antrenament au vizat asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării unei manifestări cultural-artistice; asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării unei manifestații de protest cu participarea unui public numeros și restabilirea ordinii publice când aceasta a fost grav tulburată; asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal cu grad de risc ridicat și intervenția pentru restabilirea ordinii publice cînd aceasta a fost grav tulburată.
La finalul exerciţiului, comandantul școlii, colonel Marian Mircea Liviu, a înmânat câte o diplomă de participare tuturor celor implicați în activitatea desfășurată.

În afara orelor de antrenament, delegația ucrainiană, însoțită de reprezentanți ai școlii, a vizitat diverse obiective turistice din municipiile Fălticeni, Suceava și Gura Humorului.

comments

comments