full screen background image

Consilierul PNL de Fălticeni, Gheorghe Aldea, la VIVA FM

Fata in Fata aldea     Consilierul fălticenean PNL, Gheorghe Aldea, a atacat în instanţă hotărârile de Consiliu Local prin care a fost schimbat din funcţia de viceprimar al municipiului.

Invitat, marţi, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM Fălticeni, Aldea a preizat că primul termen în respectivul dosar va fi pe data de 14 mai.

Gheorghe Aldea a dezvăluit şi motivele care l-au făcut să aleagă calea judecătorească pentru rezolvarea problemei.

Aldea: “Este un capăt de cerere. După Ordonanţa 55, au migrat 4 consilieri locali, 2 de la fostul PDL, 2 de la fostul PP-DD, s-a schimbat majoritatea în Consiliul Local. Acest lucu îl contest, în principal, dar şi altele. Cei 4 nu aveau drept de vot, în Consiliul Local, la schimbarea mea. Pentru că, în urma deciziei Curţii Constituţionale, plecarea din partid este asimilată cu demisia din partid. Deci, nu aveau drept de vot la schimbarea mea, şi, atenţie!, o să vedem ce spune instanţa, nici drept de vot în Consiliul Local după ce au plecat din respectivele partide. Ne vom lupta în documente, în principii, în legislaţie… Dar, din câte ştiu eu, decizia unei Curţi Constituţionale nu se comentează, se aplică. Vom vedea.”

Consilierul fălticenean este nemulțumit de ritmul de lucru la noul spital municipal.

Aldea a spus că nu a văzut acolo activitate, nici oameni, nici mașini, iar lucrările nu merg cum trebuie.

Aldea: “La spital, eu nu am văzut activitate. Chiar azi (n.r. – marţi) am trecut pe acolo… Nici oameni, nici mașini, lucrările nu merg cum trebuie. În 2014, s-au primit 50 de miliarde. Abia s-au cheltuit 5 – 6 miliarde, restul s-a reportat pentru anul acesta. Pentru 2015, sunt aproape 100 de miliarde. E foarte mult, acolo trebuia să lucreze acolo 50 – 60 de muncitori… Nu-am văzut nici măcar 10 – 15, un paznic, un inginer și ceva zgomot pe dinăuntru… Cred că 75 – 80 % din lucrările exterioare sunt terminate, au rămas interioarele, dar, în rest, lucrările nu merg ca lumea.”

Lucrările la spital municipal sunt executate de “General Construct”, “Conbucovina”, “Loial Impex” și “Instcomp”, termenele de predare a lucrării fiind amânate an după an.

Consilierul PNL a mai spus că nu contestă necesitatea realizării bazei de agrement de la “Nada Florilor”, dar, totuşi, continuă să nu fie de acord cu împrumutul de aproximativ 7 milioane de lei pe care municipalitatea trebuie să îl facă pentru materializarea respectivului obiectiv.

Aldea: “Nu mi-am modificat părerea în ceea ce priveşte necesitatea împrumutului pentru acest proiect. Erau anumite lucrări care putea fi amânate pentru anul 2016 şi, astfel, nu mai apelam la un credit, la îndatorarea Fălticeniului pentru următorii 6-7 ani. Despre necesitatea proiectului, am vorbit cu toţii. Sperăm ca, la un moment dat, să putem intra într-o competiţie adevărată cu Gura Humorului. Investiţia trebuie gestionată ca lumea, o să trebuiască, probabil, să-i facem şi publicitate, să organizăm acolo diferite evenimente, pentru atracţia populaţiei.”

Complexul de agrement de la “Nada Florilor”, care va costa, în final, peste 13 milioane de lei, trebuie finalizat până la sfârşitul acestui an.

Canotorilor fălticeneni li s-ar putea interzice să se antreneze pe iazurile din localitate.

Societatea “Pescoliv”, cea care administrează o parte din aceste luciuri de apă, a solicitat bani pentru a permite accesul sportivilor pe iazuri, susţinând că peştii sunt stresaţi din cauza antrenamentelor canotorilor.

Informaţia a fost fost făcută publică de către Gheorghe Aldea, marţi, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM.

Aldea: “Au apărut surprize, de genul că nu le mai dă voie canotorilor să se antreneze pe iaz. Le cer sportivilor o sumă de bani, pentru că stresează peştii şi aceştia nu mai cresc. Pescoliv, sau cum se mai cheamă acum, cer bani pentru că le foloseşte luciul de apă care este concesionat de ei. Pescoliv este proprietar numai pe anumite suprafeţe de teren şi pe nişte diguri. Ei au concesionat de la ADS. Probabil, aşa consideră ei, că ar fi o sursă de venit. Nu ştiu dacă o să le iasă până la urmă, ce o să se întâmple, dar este o noutate ce v-am spus eu acum.”

comments

comments