full screen background image

Atenţionare MAE privind greva marinarilor şi din domeniul transportului în comun din Grecia

grevagr   MAE îi informează pe românii care doresc să se deplaseze pe teritoriul Greciei că, vineri, au loc greve ale marinarilor, transportatorilor feroviari şi în transportul în comun, anunţă Mediafax.

Potrivit unui comunicat MAE, lucrătorii din domeniul transportului în comun au anunţat, joi, că vineri organizează o grevă de 24 de ore, cu înregistrarea unor modificări de orare de funcţionare.

Totodată, marinarii şi transportatorii feroviari vor organiza, de 1 mai, acţiuni greviste de 24 de ore.

Prin urmare, transportul în comun se va desfăşura după următorul program: autobuzele vor circula de la ora 9:00 la ora 21:00, iar troleibuzele de la ora 8:30 la ora 21:00, în timp ce cursele trenurilor şi metrourilor suburbane vor fi anulate.

Lucrătorii de la metroul cu traseele din zona urbană, precum şi cei de la tramvai vor protesta doar în primele ore ale dimineţii, până la ora 9:00.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet a instituţiei, pentru a obţine informaţii actualizate.

Totodată, se reiterează faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, inclusiv în Grecia, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

comments

comments