full screen background image

Autoturism furat din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră suceveni

vama siret 2     Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au depistat un autoturism declarat furat din Italia, condus de un cetăţean ucrainean care nu poseda permis de conducere valabil.

Ieri, 20 aprilie, în jurul orei 23.30, la PTF Siret – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca “Seat Ibiza”, înmatriculat în Italia, cetăţeanul ucrainean Igor V., în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat documentele de identitate personale şi ale autovehiculului, ocazie cu care lucrătorii noştri au efectuat verificări în bazele de date, constatând că autoturismul figurează ca fiind “bun căutat pentru  confiscare”, semnalare emisă de către autorităţile din Italia.

Mai mult, în urma verificării documentelor cetăţeanului ucrainean, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că acesta are permisul de conducere expirat, din luna ianuarie a acestui an.

În aceste condiţii, faţă de V. Igor s-au întocmit acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi conducerea pe drumurile publice a unui  vehicul fără a poseda permis de conducere”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Totodată, autoturismul marca „Seat Ibiza” cu valoare de aproximativ 3.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Rădăuţi, în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments