full screen background image

Direcția de Sănătate Publică a primit bani de la Ministerul Sănătății

DSP-1     Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit, de la Ministerul Sănătății, 303.000 lei pentru programul de imunizări, bani direcționați spre plata medicilor vaccinatori, produsele vaccinale fiind achizitionate de minister prin licitație națională.

Pentru tratamentul pacienților infectați cu HIV / SIDA sunt alocate, până la sfârșitul anului, 2.087.000 de lei, la care se adaugă finanțarea pe trimestrul întâi, în valoare de 1.493.000 de lei.

Potrivit unui comunicat, DSP asigură testarea gratuită a gravidelor și a grupelor de risc din populația generală cu teste achiziționate prin program.

Tratamentul bolnavilor cu TBC este asigurat, până la sfârșitul anului, cu medicamentele existente în stocuri.

Programul de monitorizare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă are alocată suma de 20.000 de lei, iar programul de profilaxie a distrofiei la copii care nu beneficiază de lapte matern prin administrare de lapte praf – 188.000 de lei, din care se vor achizitiona aproximativ 5.000 de kg de lapte praf.

Pentru derularea programului de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare, DSP a primit 27.000 de lei pentru reactivi, dezinfectanți și materiale sanitare.

comments

comments