full screen background image

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Zvoriștea a fost modernizat (foto)

DSC03405     Conducerea Consiliului Județean a recepționat, luni, lucrările de modernizare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Zvoriștea.

La clădirea instituției au fost efectuate reparații și refuncționalizări în valoare de 590.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că lucrările la cele două etaje au fost finanțate din bugetul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și prin co-finanțarea Consiliului Județean, apreciind că “toate dificultățile au fost depășite corespunzător”.

El a adăugat că investițiile vor fi continuate, pentru că “mai există spații care trebuie modernizate”.

Nechifor: “Reuşim să asigurăm condiţii mai bune de viaţă pentru această categorie a sucevenilor care au o viaţă mai dificilă. Era foarte mare nevoie de astfel de investiţii. Sunt cele două etaje, 2 şi 3, care înseamnă şi spaţii de cazare, înseamnă şi spaţii complexe pentru activităţi diferite. Sunt şi spaţii dedicate pentru cabinete medicale. În felul ăsta, putem să asigurăm condiţiile necesare pentru ca cei care trăiesc aici, după o viaţă cu multe dificultăţi, să se bucure, încet-încet, de condiţii normale.”

Șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Ionuţ Adomniţei, a menționat că, în urma modernizărilor, capacitatea centrului de la Zvoriștea a crescut, de la 62, la 92 de locuri.

Adomniţei: “La etajele 2 şi 3 ale Pavilionului A s-au efectuat lucrări de reparaţii, recompartimentări, înlocuirea tâmplăriilor interioare şi exterioare, înlocuirea instalaţiei electrice şi a celei termice. Pentru cele două nivele, dotările au fost suportate exclusiv din bugetul Consilului Judeţean. Pentru respectarea normelor PSI, a fost necesară o lucrare de proiectare şi execuţie a unei reţele de apă de incendiu. Se vor achiziţiona două cazane noi, unul de apă caldă şi unul de abur.”

În afară de centrul de la Zvoriștea, mai sunt modernizate în județ instituțiile de protecție din Siret, Rădăuți și Costâna.

Valoarea totală a investițiilor este de 1 milion de lei.

comments

comments