full screen background image

Doi regizori români, selectaţi la Festivalul de la Cannes

Cannes 2012 palais     Lungmetrajul “Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard. Şi regizorul Corneliu Porumboiu a fost inclus în aceeaşi secţiune cu lungmetrajul “Comoara”. Festivalul de Film de la Cannes 2015 va avea loc între 13 şi 24 mai, potrivit site-ului oficial al organizatorilor.

Secţiunea Un Certain Regard face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, având loc în paralel cu competiţia oficială. Secţiunea a fost introdusă în 1978, de fostul preşedinte al Festivalului de la Cannes Gilles Jacob. În fiecare an, secţiunea Un Certain Regard prezintă o serie de filme cu viziuni şi stiluri diverse, originale şi diferite, care caută recunoaştere internaţională.

Filmul “Comoara” are o acţiune care se concentrează pe doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare în încercarea de a descoperi o comoară. Cu un scenariu care îi aparţine lui Corneliu Porumboiu, are în distribuţie actori profesionişti în egală măsură cu amatori. Astfel, rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin (“Câinele japonez”, “Domnişoara Christina”) şi de actorii amatori Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei, care au fost selecţionaţi după un proces amplu de casting desfăşurat pe parcursul a trei luni. Proiectul a primit o finanţare de 1.574.000 de lei de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi este susţinut de HBO România şi Arte France.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 – 24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen.

comments

comments