Consilierul liberal local de Fălticeni, Constantin Bulboacă, ar vrea ca fălticenenii care au mai mult de doi câini în curte să fie impozitaţi.
Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, marţi, la VIVA FM, Bulboacă a mai spus că, după opinia sa, cei care hrănesc, pe stradă, animalele fără stăpân, ar trebui să fie amendaţi.
Bulboacă: “Am venit cu nişte propuneri, de exemplu, să fie impozitaţi cetăţenii care au mai mult de doi câini în curte. De asemenea, să fie amendaţi cetăţenii care hrănesc, pe stradă, animalele. Să nu vă imaginaţi că eu nu iubesc animalele. Haideţi la mine acasă, am un câine, îl cheamă Haiduc, ţin la el, are tot ce-i trebuie şi l-am şi cipat. Dar, eu mă întreb, între un copil flămând, între un bătrân care nu are ce să mănânce şi un câine, pe care noi l-am lăsat slobod pe stradă, ce alegem? Există o mare deosebire. Societatea e bolnavă din acest punct de vedere. Nu dăm atenţie factorilor esenţiali ai vieţii.”
Consilierul Bulboacă nu are informații noi, în legătură cu ancheta DNA referitoare la repartizarea locuințelor ANL, problemă care a stârnit discuții aprinse în legislativ.
El a declarat că nu a făcut parte din comisia care s-a ocupat de stabilirea punctajelor, adăugând că a avut încredere în colegii de partid.
Bulboacă: “Nici în vecehea legislatură, nici în noua legislatură, nu am făcut parte din comisiile care trebuia să repartizeze locuinţele. Atunci când s-au întocmit acele dosare, cei care le-au întocmit trebuia să respecte legea. Eu nu am analizat dosarele, am avut încredere în colegii liberali (şi am şi în continuare, e normal, fac echipă cu ei). Ei au sesizat unele nereguli şi, cum să vă spun, am mers pe mâna lor, fiind și un om foarte ocupat. Dar, cred că au avut dreptate, doar nu iese fum fără foc. Probabil au fost nişte nereguli, nişte încălcări… Şi la noi, la români, ştim că aceste lucruri se mai întâmplă…
Adevărul e undeva la mijloc, cunosc cazuri de oameni necăjiți (unii, foşti elevi ai mei), care aveau dreptate, știam că au necazuri, la ei mă gândeam, ce fac oamenii aceia, stau în frig, au copii şi noi nu suntem în stare să le rezolvăm problema. Pentru că era iarnă şi oamenii nu aveau nişte condiţii minime de viaţă. Am avut o atitudine aparent șovăitoare, dar până la urmă am susținut ideea colegilor, pentru că era constructivă. Deşi, sincer, nici acum nu ştiu de care parte e adevărul. Dar, trebuie eliminată total corupţia. Nu vreau să dau acum nume, dar ştiu, din anii trecuţi, în alte mandate, că, atunci când s-au făcut repartiţii, s-au făcut și lucruri nelalocul lor, ca să nu spun altfel…”
Luna trecută, Consiliul Local Fălticeni a refuzat preluarea unui imobil din proprietatea publică a județului, o fostă cramă, situată pe strada Sucevei.
Clădirea, aflată într-un stadiu avansat de degradare, este alcătuită din 3 corpuri (spațiu administrativ, magazie și depozit carburanți), în suprafață de 4.600 de metri pătrați, valoarea totală fiind de 325.000 de lei.
Conform primarului de Fălticeni, Cătălin Coman, respectiva clădire ar fi urmat să fie transformată într-un centru social.
Constantin Bulboacă a explicat, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, marţi, la Radio VIVA FM Fălticeni, de ce el şi colegii săi de partid nu au fost de acord cu respectivul proiect.
Bulboacă: “Atunci, noi, liberalii, nu am fost totalmente împotriva ideii de a construi, de a atrage capital străin, ci am fost pentru ideea de a analiza mai corect lucrurile, să vedem ce se va întâmpla ca perspectivă. Acolo, vina nu a aparţinut numai oraşului Fălticeni, ci şi judeţului. Şi atunci, preluăm, aşa, o vină dintr-o parte? Băieţii ne plasează nouă mingea cea urâtă şi noi ce facem? Hai să nu o luăm cum ne-o dau ei… Să analizăm, să vedem despre ce e vorba. Mai e un edificiu, cum mergeţi pe strada Maior Ioan, pe dreapta, care aparţine tot de Primărie, care, şi el, poate fi amenajat în scopuri umane.”