full screen background image

Senatul a aprobat cererile privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a lui Vâlcov

.     Senatorii au aprobat, miercuri, cererea privind efectuarea în continuare a urmăririi penale a fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, cu 120 de voturi “pentru” şi 20 de voturi “împotriva”.  În privinţa reţinerii şi arestării preventive a lui Darius Vâlcov, senatorii au încuviinţat cererea DNA cu 106 voturi “pentru” şi 29 “împotriva”.

Senatul a admis a doua cerere a procurorilor de arestare a lui Darius Vîlcov. Deciziile s-au luat în absenţa fostului ministru, care a preferat să nu mai vină în plen.  Şedinţa a fost însă extrem de agitată şi a culminat cu solicitarea liberalilor ca preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să demisionze.

Vâlcov a fost, marţi, din nou la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a da noi declaraţii în dosar.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov s-a prezentat miercuri dimineață la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se judecă contestaţia DNA la decizia de a-l plasa în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Pe 26 martie, un judecător de la ÎCCJ a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, acesta fiind cercetat în arest la domiciliu, însă DNA a contestat decizia.

comments

comments